Het duurzame productieproces van Wol(k)

    Home/Accessoires / Het duurzame productieproces van Wol(k)
Het duurzame productieproces van Wol(k)

Het duurzame productieproces van Wol(k)

Het vervaardigen van de WOL(K) producten is een duurzaam productieproces. Er worden uitsluitend duurzame materialen gebruikt en energieverspilling wordt vermeden. Duurzaam betekent in dit geval: diervriendelijk, milieuvriendelijk, deugdelijk (lange levensduur), zonder verspilling van materiaal.

Exclusief

Elk product van Wol(k) is uniek: elk stukje materiaal wordt met de hand bewerkt en elk materiaal heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Handgesponnen breiwol kan variëren in lengte of gewicht. Een kleed kan bestaan uit korte krullen, lange sluike haren of een combinatie daarvan. Een houten knoop is nooit hetzelfde als een andere. Uniek en exclusief zijn predicaten die elk Wol(k) product draagt. Zo ben je altijd verzekerd van een originele aankoop. Maar het betekent ook dat elk product qua vorm of afmeting iets kan afwijken van het voorbeeld op de foto. Zie je in de webwinkel iets moois, maar heb je daar vragen over of heb je specifieke wensen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Je kunt een speciale bestelling plaatsen, maar ook een foto toegestuurd krijgen van jouw product.

Specificaties van het productieproces

  • De wol wordt met de hand gesponnen.
  • Voeringen, tasjes en accessoires worden vervaardigd van duurzaam en/of restmateriaal op een handnaaimachine.
  • Kleden worden met de hand gevilt. Daarvoor wordt kaardvlies gebruikt dat afkomstig is van Europese bergschapen. Deze schapen leven dus naar Europese normen en waarden voor een dierwaardig bestaan, zonder uitbuiting, opsluiting of wrede behandeling.
  • Voor het vilten worden groene zeep en olijfzeep gebruikt. De spoeling na de wasbeurt is gedaan met natuurazijn.
  • Houten knopen worden met de hand gezaagd en geschuurd.

 

Vragen? Stuur een mail naar wolk@i-pencil.nl

 

2 Comments

    1. Wat fijn dat je er blij mee bent, Olga! WOL(K) is ontzettend benieuwd naar het resultaat! Misschien een leuk idee om dat te delen op Facebook, als het klaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Under construction, no order will be processed Sluiten